Jak zamówić ślubny tort

Zajmiemy się tutaj zagadnieniem zamawiania ślubnego tortu. Zaczynamy od sprawdzenia terminu czy czasem już nie jest zajęty?. Jeśli okazało się że macie szczęście 🙂 , rezerwujecie termin i otrzymujecie numer zamówienia który będzie obowiązywał aż do końca realizacji.

1. Wybieracie rodzaj ślubnego tortu ,czyli:

a) Babeczkowy tort,(babeczki/minitorciki ustawiane w piramidę na specjalnych paterach z tortem dla młodej pary lub bez) :

-babeczki z kremem 70 lub 100g

-minitorciki w stylu angielskim 120-150g

b) Tort w stylu angielskim jedno lub wielopiętrowy

c)Tort tradycyjny, kremowany jedno lub wielopiętrowy

2. Przedstawiamy wstępny projekt tortu (kolory, dodatkowe dekoracje, design tortu) . Projektując tort możemy inspirować się Waszym zaproszeniem, bukietem, szczegółami strojów, elementami wystroju sali etc.

3. Dokonujemy wstępnej wyceny, i proponujemy smaki ( w zależności od sezonu i punktów 1 i 2). Wpłacacie zaliczkę w wys 30% całości zamówienia( resztę należy wpłacić nie później niż 7 dni przed realizacją zamówienia).

4. Przy skomplikowanych zamówieniach, jeżeli dalsze ustalenia tego wymagają, umawiamy się na degustację wybranych smaków i akceptację całego projektu.